CHEERFUL DRAGON

Center of Research and Science of Qigong and Tai Chi Chuan

ΠΕΝΤΑΕΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΑΤΙΚΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΟΥ ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ
ΕΤΟΣ 2012 – 2017
ΕΝΑΡΞΗ 19 & 20 Μαΐου 2012

 

 

Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ | ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ | ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πίσω στα Σεμινάρια

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διδάσκει ο Παναγιώτης Κονταξάκης δάσκαλος και ερευνητής του Ται τσι τσουάν και του Τσι Κουνγκ.  Ανήκει στην 5η γενεαλογική γραμμή του στυλ Γου ται τσι τσουάν. Ακολουθώντας τις ρίζες του Γου στυλ Ται τσι τσουάν στην Κίνα μυείτε στην οικογένεια του Γου σαν δάσκαλος και εσωτερικός μαθητής της πέμπτης γενεαλογίας και αποτελεί συνεχιστή της μετάδοσης αυτής της σπουδαίας κληρονομιάς.  Η διδακτική του εμπειρία στο Ται τσι τσουάν και το Τσι Κουνγκ ξεπερνάει τα 28 χρόνια.
Στα πλαίσια μιας πεντάχρονης εντατικής εκπαίδευσης στην τέχνη του Ται τσι τσουάν ξεκινάει ένας τετραπλός κύκλος με διήμερα σεμινάρια [Σάββατο/ Κυριακή]. Το υλικό σταδιακά εξελίσσεται βήμα προς βήμα στο χτίσιμο ενός πυρήνα που θα αποτελέσει την ισχυρή βάση για τον ασκούμενο-μαθητή του προγράμματος αυτού. Δίνεται η δυνατότητα για μια περαιτέρω ραγδαία εξέλιξη του εάν επιλέξει να συνεχίσει να ασκείτε και να μελετά το διδακτέο υλικό που θα έχει αποκομίσει μετά το πέρας του προγράμματος αυτού.  Από εκεί μπορεί ταυτόχρονα να θέσει για τον εαυτό του εάν το θελήσει ο ίδιος την επιλογή της θέσης δόκιμου εκπαιδευτή κατόπιν εξέτασης, μετά το τέλος του πέμπτου έτους, προκειμένου να ερευνήσει σε βάθος το υλικό που έμαθε για την προσωπική του εξέλιξη και υπό την επιτήρηση του δασκάλου του.  Όσοι κλείσουν τους τέσσερις κύκλους των πέντε ετών θα πάρουν βεβαίωση παρακολούθησης του προγράμματος κατόπιν εξέτασης ικανοτήτων και εφόσον έχουν επιτύχει στα βασικά τεστ των προηγούμενων ετών. Εάν αποτύχει στο τελικό τέστ και βάσει των κανονισμών δικαιούται να δώσει ξανά εξετάσεις μέχρι τρείς φορές.
    Το υλικό  που δίνεται στα πέντε έτη της εκπαίδευσης, δίνει τη δυνατότητα στον ασκούμενο-μαθητή του προγράμματος να ερευνήσει σε βάθος το υλικό που έμαθε για την προσωπική του εξέλιξη και να ωφελήσει τους συνανθρώπους του στον τομέα της άθλησης για την ολιστική υγεία παρέχοντας ένα άρτιο και μοναδικό σύστημα άσκησης και τέχνης.
    Ο εκπαιδευτής που εντάσσεται στο σύλλογο εξελίσσεται και υποστηρίζεται από το κύρος του συλλόγου στην επαγγελματική του δραστηριότητα, χωρίς ταυτόχρονα το οικονομικό κίνητρο να είναι η πλατφόρμα της διδασκαλίας που θα λάβει. Όλοι οι εκπαιδευτές του συλλόγου μας αναπτύσσουν σχέσεις μεταξύ τους σε αρχές που βασίζονται πάνω στο Ι Τσινγκ [ μία φιλοσοφία για την φύση της ζωής και τους νόμους της]. Επίσης για όσους δεν τους ενδιαφέρει το δίπλωμα εκπαιδευτή και αναζητούν απλά ένα μακροχρόνιο εντατικό  πρόγραμμα άσκησης στην τέχνη του Ται τσι τσουάν και ένα υλικό αυτοβελτίωσης, τους δίνεται η άλλη επιλογή, να το χρησιμοποιήσουν ατομικά για χόμπι τους, δίνοντας εξετάσεις, απλά και μόνο για την βεβαίωση παρακολούθησης όλου του προγράμματος. 
Δεν λειτουργούμε το Ται τσι σαν πολεμική τέχνη αλλά σαν μία τέχνη, μέσω της οποίας μπορεί ο ασκούμενος να βρει τον δρόμο της έκφρασης των εσωτερικών αναγκών εξισορρόπησης και εναρμόνισης με τον εαυτό του και το περιβάλλον της ζωής του. Είναι η αναμόρφωση και εσώτερη αναψυχή που καλλιεργούμε μέσω της τέχνης του ται τσι και η εξεύρεση και επαφή με την ουσία μας και την αρχή μας. Μέσα από τις αρχές της τέχνης αναδύεται η αναλλοίωτη φύση μας, το αδιαίρετο είναι μας και η ειρηνική συνύπαρξη και σύμπραξη του σώματος και του πνεύματός μας.
Το ται τσι τσουάν είναι ένας συγκεκριμένος τύπος πρακτικής του τσι κουνγκ. Το τσι κουνγκ [ Κινέζικη μορφή άσκησης βασιζόμενη στις θεωρίες της Κινέζικης ιατρικής και εμποτισμένη από την Κινέζικη κουλτούρα όπως διαμορφώθηκε στο πέρασμα χιλιετιών]  χαρακτηρίζεται από σειρές κινήσεων με χαρακτήρα  εσωτερικότητας και με εξωτερικά κινησιολογικά χαρακτηριστικά  ήπιας εκγύμνασης που το διέπουν η τέχνη και η φιλοσοφία , μέσω των οποίων ενεργοποιούν την ομαλότητα κίνησης της ζωτικής δύναμης η βιοενέργειας, η οποία αλληλένδετα συνυπάρχει λειτουργικά με το αίμα και άλλα σημαντικά υγρά και ουσίες του σώματος μας. Μέσα από την γενική παιδεία του συστήματος του Ται τσι τσουάν εξελίσσεστε σταδιακά σε διαφορετικά επίπεδα

Αρχή

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ  ΓΟΥ ΣΤΥΛ ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ 

Α’ ΕΠΙΠΕΔΟ [ η πρώτη είσοδος της πύλης στο σύστημα του Γου στυλ]
Φόρμα των 8 κινήσεων
Φόρμα των 13 κινήσεων 
Β’ ΕΠΙΠΕΔΟ
Φόρμα των 26 κινήσεων

  Γ’ ΕΠΙΠΕΔΟ
Φόρμα των 45 κινήσεων [ φόρμα για επίδειξη και σε αγώνες]
Φόρμα της σπάθας 13 κινήσεων

Δ’ ΕΠΙΠΕΔΟ
Φόρμα των 83 κινήσεων
Φόρμα σπαθιού των 64 κινήσεων 
Ε’ ΕΠΙΠΕΔΟ
Ο χορός των χεριών που σπρώχνουν  ΤΟΥΙ-ΣΟ Α, Β, Γ, Δ επίπεδο
Ειδική πρακτική με Κοντάρι

 Αρχή

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Α’ ΕΤΟΣ 
ΜΑΘΗΜΑΤΑ
1ο ΕΠΙΠΕΔΟ
* ΦΟΡΜΑ ΓΟΥ ΣΤΥΛ 8 ΚΙΝΗΣΕΩΝ
* ΦΟΡΜΑ ΓΟΥ ΣΤΥΛ  13 ΚΙΝΗΣΕΩΝ
* ΕΙΔΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΓΟΥ ΣΤΥΛ ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ [ για το άνοιγμα, την ενδυνάμωση, ελαστικότητα, ευκινησία και ευθυγράμμιση του σώματος]
* YI JIN JING - ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΤΕΝΟΝΤΩΝ
* Ι ΤΣΙΝΓΚ 
* ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ                                   
ΔΙΑΡΚΕΙΑ Α ΕΤΟΥΣ 9 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ 11 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Οι ώρες διδασκαλίας σε όλα τα σεμινάρια είναι οι ίδιες: Σάββατο 5μμ- 8 μμ και Κυριακή 10πμ- 5μμ.
Ημερομηνίες 1ου  έτους:
1]  19-20/05/2012,  2]  09-10/06/2012,  3]  7-8/07/2012
Οι υπόλοιπες ημερομηνίες θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2012.
Εξετάσεις για όσους επιθυμούν στην Κινέζικη Ομοσπονδία του Τσι Κουνγκ της Υγείας για δίπλωμα 1ου  Ντουάν

Β’ ΕΤΟΣ
*[ ΦΟΡΜΑ ΓΟΥ ΣΤΥΛ 26 ΚΙΝΗΣΕΩΝ]
* ΦΟΡΜΑ ΓΟΥ ΣΤΥΛ 45 ΚΙΝΗΣΕΩΝ  [φόρμα επίδειξης]
* Ι ΤΣΙΝΓΚ
* ΕΞΙ ΤΥΠΟΙ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΓΙΝ ΚΑΙ ΓΙΑΝΓΚ
*ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ [ μεταμορφώσεις της ενέργειας ]                                                                            
*ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ [ γιν – γιανγκ σχήματα]                                                                      
* ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ [ Α,Β,Γ,Δ επίπεδο]                                                                            
* BA DUAN JIN  - ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 8 ΘΗΣΑΥΡΟΙ

ΔΙΑΡΚΕΙΑ Β ΕΤΟΥΣ 9 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΚΥΚΛΟΥ 11 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ


Γ’  ΕΤΟΣ
*[ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΡΜΑ ΓΟΥ ΣΤΥΛ 83 ΚΙΝΗΣΕΩΝ]
*ΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΣΠΑΘΑΣ ΓΟΥ 13 ΚΙΝΗΣΕΩΝ
*Ι ΤΣΙΝΓΚ
*ΔΙΑΛΟΓΙΣΜΟΣ [ μεταμορφώσεις της ενέργειας ]
* ΘΕΩΡΙΑ ΤΟΥ ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ                                                                                                           
* ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ [ Α,Β,Γ,Δ επίπεδο]                                                                            
* ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ [ ικανότητες αναδόμησης του γιανγκ]
ΔΙΑΡΚΕΙΑ Γ ΕΤΟΥΣ  9 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΡΙΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ 11 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Εξετάσεις για όσους επιθυμούν στην Κινέζικη Ομοσπονδία του Τσι Κουνγκ της Υγείας για δίπλωμα 2ου  Ντουάν


 Δ’  ΕΤΟΣ
*ΦΟΡΜΑ ΣΠΑΘΙΟΥ ΤΩΝ 64 ΚΙΝΗΣΕΩΝ
*ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΠΟΥ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ [Α,Β,Γ,Δ επίπεδο]   
*Ι ΤΣΙΝΓΚ 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ Δ ΕΤΟΥΣ  9 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ 11 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ


Ε’  ΕΤΟΣ
Το συνολικό πρόγραμμα καλύπτει 4 κύκλους - ενότητες. Κάθε κύκλος αποτελείτε από 11 σεμινάρια. Επειδή σε κάθε έτος όμως παρακολουθείτε τα 9 από τα 11 σεμινάρια του κάθε κύκλου, στο τέλος του τέταρτου έτους υπολείπονται άλλα 8 σεμινάρια για να ολοκληρωθούν και οι τέσσερις κύκλοι. Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί το πέμπτο έτος, δηλαδή την κάλυψη των 8 σεμιναρίων και την ολοκλήρωση του προγράμματος της εντατικής εξάσκησης και επιμόρφωσης στην Τέχνη του Γου στυλ Ται τσι τσουάν   
ΔΙΑΡΚΕΙΑ Ε’ ΕΤΟΥΣ  8 ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ


 Παρέχονται:
-Σημειώσεις δωρεάν [εκτός αγοράς βιβλίων, dvd και εργασίες έτοιμες ξένων δασκάλων]
- ΔΩΡΕΑΝ DVD

 

Αρχή

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

  Προτού αποφασίσετε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα θα πρέπει να έχετε μελετήσει όλους τους όρους και κανονισμούς του συλλόγου μας που αφορούν την σχέση εκπαιδευτή με τον σύλλογο και τον δάσκαλο του συστήματος και εφόσον συμφωνείτε θα πρέπει να συμπληρώσετε την φόρμα δήλωσης συμμετοχής και συμφωνίας του προγράμματός μας. Αυτό θα γίνει στην διάρκεια της εγγραφής σας.
* Όσοι παρακολουθούν τα πενταετή  εντατικά  τμήματα του Ται τσι τσουάν και θέλουν  να παρακολουθήσουν την ίδια περίοδο τα καθημερινά μαθήματα της σχολής  το κόστος είναι 10 Ευρώ μηνιαίως.
* Για να μπορεί  να λειτουργεί το κάθε έτος χρειάζεται η ελάχιστη συμμετοχή 6 ατόμων.
Κάτω από 6 άτομα η χρονιά θα ακυρώνεται.
  * Η διδακτέα ύλη του προγράμματος μπορεί να διαφοροποιείται και να αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις δυνατότητες των μαθητών που θα απαρτίζουν το γκρουπ χωρίς να ξεφεύγει από τους στόχους της. Η ίδια η δυναμική και η πειθαρχία του γκρουπ θα είναι ο οδηγός του προγράμματος.
   * Κατόπιν συμφωνίας όλων των μαθητών μπορεί να γίνεται αλλαγή ημερομηνίας ενός σεμιναρίου, όταν προκύπτει σοβαρός λόγος. Κατά κύριο λόγο ο δάσκαλος είναι αυτός που θα ρυθμίζει τις ημερομηνίες των σεμιναρίων οι οποίες θα ανακοινώνονται ανά εξάμηνο. Για το λόγο αυτό φροντίστε να προγραμματίσετε σωστά τον χρόνο σας ώστε να μην διασπάστε για τα 5 επόμενα χρόνια της εκπαίδευσής σας. 
*Στο 2ο, 3ο , 4ο  έτος δεν μπορούν να  γίνουν δεκτοί καινούργιοι μαθητές.
* Για την διασφάλιση της ποιότητας του έργου μας μόνο τα ενεργά μέλη θα υποστηρίζονται και θα ανακοινώνονται από τον σύλλογο μας στην ιστοσελίδα του. Περισσότερες λεπτομέρειες στην φόρμα δήλωσης συμμετοχής και συμφωνίας του προγράμματος μας που εμπεριέχει όλους τους όρους.
Για την δήλωση συμμετοχής απαραίτητη η γνωριμία πρώτα μαζί σας.
Για την συμμετοχή στα έξοδα της διοργάνωσης, για περισσότερες πληροφορίες η διευκρινήσεις όπως και για να γνωρίσετε τους όρους και την δεοντολογία του προγράμματός μας παρακαλούμε τηλεφωνήστε στην κυρία Μαρκέλλα Τσοπουρίδου - τηλέφωνο: 6937272629, 210 9318607

 Αρχή

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ


2η γενεαλογία                3η γενεαλογία            4η γενεαλογία                    5η γενεαλογία

ΒΟΡΕΙΟ ΓΟΥ ΣΤΥΛ ΤΑΙ ΤΣΙ ΤΣΟΥΑΝ
Το Κλασικό Γου στυλ αποτελεί το καλύτερο διατηρημένο μυστικό στους κύκλους του Ται τσι τσουάν. Το Γου στυλ είναι το δεύτερο δημοφιλές στυλ Ται τσι μετά το Γιανγκ στυλ.  Άλλωστε το Γου στυλ γεννήθηκε από το Γιανγκ στυλ. Πολλοί διδάσκουν το Γιανγκ στυλ σε αρχάριους γιατί είναι εύκολο και γιατί ο κόσμος το γνωρίζει και το ζητά, αλλά η προτεινομένη φόρμα για εσωτερική ανάπτυξη για πολλούς δασκάλους είναι το Γου στυλ Ται τσι τσουάν. 
  Ένας δάσκαλος μου στην Ταοιστική Γιόγκα, μου ανέφερε πως κάποτε ρώτησε κάποιους δασκάλους με υψηλό επίπεδο στο Ται τσι και που ασκούνταν σε διάφορα στυλ του Ται τσι – όπως το Τσεν, Γιανγκ, Χαο, Γου κ.τ.λ. ποιο στυλ του Ται τσι θα έπρεπε να μάθει ο ίδιος για τον εαυτό του. Όλοι του είπανε ότι προσωπικά το Γου στυλ ήταν το αγαπημένο τους.
   Αυτό που χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο στυλ Γου του Ται τσι τσουάν είναι η έμφαση στην εφαρμογή μιας εσωτερικής προσέγγισης στην ανάπτυξη της δύναμης. Δίνεται έμφαση στις σωστές κινήσεις του τσι [ ενέργεια ] μέσα από τα βαθύτερα εσωτερικά συστήματα του ανθρώπινου σώματος [ σπονδυλική στήλη, εσωτερικά όργανα, κοιλότητες των αρθρώσεων ] προκειμένου να δημιουργήσει σωστές και αποτελεσματικές σωματικές κινήσεις και ευθυγράμμιση.
   Πρόκειται για ένα τέλειο σύστημα Ται τσι για αυτούς που επιζητούν απόλυτη ακρίβεια σε κάθε κίνηση και που ικανοποιούνται από τις προκλήσεις που μια τέτοια μορφή εξάσκησης δημιουργεί, καθώς και για τα οφέλη που  παράγονται από την άσκηση του Ται τσι τσουάν. Η θεωρεία της Κινέζικης ιατρικής αποτελεί την ρίζα του Ται τσι τσουάν.
   Το Γου στυλ Ται τσι περιέχει μαλακές, ήπιες  και ρευστές κινήσεις για την καλλιέργεια και την παραγωγή ενέργειας στο σώμα προκειμένου να ισορροπήσει ή να τους αποβάλλει την συσσωρευμένη ένταση ή τα μπλοκαρίσματα από τους μύες, τους τένοντες και τα εσωτερικά όργανα του σώματος και να ενισχύσει την λειτουργία στο σύστημα υγείας του σώματος, τη ζωτικότητα και την αντοχή.
ΓΙ ΤΣΙΝ ΤΣΙΝΓΚ ΤΣΙ ΚΟΥΝΓΚ
Η συγκεκριμένη πρακτική άσκησης συνδυάζει την αρχαία Κινέζικη παράδοση με τη μοντέρνα επιστημονική προσέγγιση. Οι κινήσεις συγκροτούν ένα ενιαίο σύνολο ασκήσεων και εστιάζονται στην διάταση των τενόντων και την ευκαμψία των οστών, συνδυάζοντας την μαλακότητα με τη δύναμη. Ουσιαστικό μέρος των ασκήσεων αυτών είναι η φυσική αναπνοή με την υποστήριξη της ηρεμίας του νου για να κυκλοφορεί ανεμπόδιστα η ζωτική δύναμη.

Ι ΤΣΙΝΓΚ
Το Ι Τσινγκ είναι ένας σοφός σύμβουλος, ένα Ταοιστικό ιερό βιβλίο 3000 ετών. Αποτελεί έναν νοήμονα οδηγό που απευθύνεται στον άνθρωπο γενικά και πιο ειδικά στον ασκούμενο οποιασδήποτε ενεργειακής πρακτικής [ Ται τσι τσουάν] από την στιγμή που την ξεκινάει [ γέννησή της ] έως το επίπεδο υπέρβασής της. Συνοδεύει τον ασκούμενο από το ξεκίνημά του ως αρχάριος έως τα στάδια ωρίμανσής του,   στο βάπτισμα του στο νερό και τη φωτιά της καθημερινής του ζωής, στους ανέμους και τα κύματα της διαδρομής του. Συνάμα είναι ένα είδος μαντικού εγχειριδίου όπου ο άνθρωπος ρωτάει και λαμβάνει εκτιμήσεις και προσεγγίσεις καταστάσεων του ιδίου και του περιβάλλοντός του.  Από τον λόγο που οδηγούμαστε να κάνουμε κάτι έως την πραγμάτωσή του, από ένα αίτιο   έως την πορεία του να γίνει συγκροτημένο αποτέλεσμα με άποψη, μέσα σε έναν κόσμο που συνοψίζεται κινητικά από 64 αλλαγές. Το Ι Τσινγκ παρουσιάζει μια άλλη όψη που ονομάζεται « κλειστό βιβλίο » την οποία και θα δούμε στο πρόγραμμά μας.
Το κλειστό βιβλίο παρουσιάζει την εσωτερική διδασκαλία και αφορά αυτούς που αποφασίζουν να μυήσουν την συνείδηση τους στο υψηλότερο σκαλοπάτι. Διδάσκει τις αρχές χειρισμού της ζωτικής δύναμης και πώς να τις ενσωματώνουμε στην ζωή μας.   Μας εισάγει στην μύηση του μέσα από 64 καταστάσεις όπου σταδιακά το πνεύμα μας βελτιώνετε αλχημιστικά μέσα από την φωτιά της υπομονής και της σαφήνειας του σκοπού μας.
  Στο πενταετές πρόγραμμά μας θα καλύψουμε τα 8 τρίγραμμα του Ι Τσινγκ, τα οποία είναι οι 8 θεμελιώδεις αρχές που θα καθοδηγούν την δουλειά που θα κάνουμε στο Γου Ται τσι τσουάν και σε όλες τις υπόλοιπες πρακτικές του προγράμματός μας. Θα δούμε επίσης, πως αυτά θα συντελούν, στο να τις διεκπεραιώνουμε ισορροπημένα. Τα τρίγραμμα θα μας δώσουν ισχυρή κατεύθυνση και ξεκάθαρη άποψη σε ό,τι κάνουμε και θα ενεργοποιήσουν ένα δυνατό, άσβηστο κίνητρο να φέρνουμε σε πέρας ό,τι κάνουμε και να δημιουργούμε αλλαγές που διαρκούν.  

Αρχή

Πίσω στα Σεμινάρια

Διεύθυνση: Δημοσθένους 99 Καλλιθέα Αθήνα ΤΚ 17672
Τηλέφωνα: 2109318607-6944547131-6937272629
E-mail: info@taocenter.gr